درباره ما مجموعه توانبخشی فرشته مرتضوی در سال1398 شروع به فعالیت نمود، کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی که در این راستا افتخار همکاری با پرسنل مجرب و فارغ التحصیل از بهترین دانشگاههای ایران را داردبا استفاده .
کرج،چهارراه طالقانی شمالی،خیابان مرجان،کوچه میرزایی ،روبروی آزمایشگاه کیمیا،جنب پیشخوان دولت،ساختمان آریا طبقه4واحد6
رفتار حرکتی کودکان از مهمترین نشانههای سلامت رشدی آنهاست. کودک باید بتواند مراحل رشد حرکتی خود را از سینه خیز رفتن تا ایستادن و قدم برداشتن را به خوبی طی کند. باید بتواند لی لی و پروانه بازی کند. جهتهای فضایی را تشخیص بدهد. به درستی حرکت کند و به هدف خود در فعالیتهای مختلف برسد. به مجموعه تواناییهای بالا، مهارتهای درکی و حرکتی گفته میشود که تاثیر بسزایی در رشد کودک در همه زمینهها دارد. وقتی کودکی در هریک از موارد بالا دچار اختلال باشد، یکی از گزینههای پیش رو کاردرمانی درکی حرکتی است. برای آشنایی کامل با کاردرمانی درکی در این مطلب قصد داریم مهارتهای ادراکی حرکتی را با تمرینات حرکتی متنوع آن بررسی کنیم.
حرکت انسانها یک نوع رفتار بوده و از دستورات سیستم عصبی مرکزی است. برای اینکه یک رفتار شکل بگیرد باید در ابتدا اطلاعات از محیط بیرونی و درونی بدن دریافت شود. همانطور که میدانیم دریافت اطلاعات از طریق حواس مختلف مثل بینایی، شنوایی، چشایی و … انجام میگیرد.
پس از اینکه حواس دریافت شد، در سیستم عصبی پردازش، ادراک و در نهایت ادغام میشود. مغز انسان با توجه به ادراکهای انجام شده دستوراتی را در پاسخ به محرک و محیط صادر میکند.
حال اگر ادراک به درستی شکل نگیرد به تبع رفتار و پاسخ مغز به محیط پاسخ درستی نخواهد بود.
به دلیل اینکه مشکلات ادراکی تاثیر زیادی بر عملکرد کودکان بر جای میگذارد، متخصصان کاردرمانی درکی طیف وسیعی از کودکان را از نظر ادراکی حرکتی ارزیابی میکنند تا بتوانند برنامه درمانی متناسب با ویژگیها و مشکلات کودک طرحریزی کنند. در کودکانی با اختلالات زیر اختلالات درکی حرکتی به طور ویژهای ارزیابی خواهد شد:
در کاردرمانی درکی حرکتی، رفتار و حرکت را حاصل تعامل مجموعهای از مهارتهای ادراکی میدانند. این مهارتها شامل:
ارزیابی ادراکی حرکتی یک کودک باید توسط یک متخصص کاردرمانی انجام بگیرد. این ارزیابی هم میتواند در محیط خانه و هم در محیط مدرسه و کلینیک انجام بگیرد. مواردی که در رشد درکی حرکتی ارزیابی میشود، شامل:
1. برای ارزیابی هماهنگی عصبی-حرکتی: آیا کودک اعضای بدن خود را به درستی تشخیص میدهد؟
2. برای ارزیابی تعادل و توانایی بینایی-حرکتی: آیا کودک توانایی راه رفتن روی تخته تعادل را دارد؟
3. برای ارزیابی هماهنگی حرکتی رشدی و تعادل: آیا کودک میتواند با یک پا پرش کوتاهی انجام بدهد؟
4. برای ارزیابی تعادل، حس و هماهنگی حرکتی: آیا کودک میتواند روی یک جعبه بایستد و از آن بپرد؟
5. برای ارزیابی جهت یابی فضایی و آگاهی بدنی: آیا کودک توانایی پرش از مانع را دارد؟
6. برای ارزیابی هماهنگی چشم و دست و تعقیب بینایی: آیا کودک توانایی گرفتن توپ را دارد؟